دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس اقتصاد و کارآفرینی در گفت و گو با آنا تاکید کرد:

لزوم هدايت نقدينگی در مدار نظام مالياتی صحيح/ ضعف شبکه بانکی در اهلیت سنجی ارایه تسهیلات 

محمودی اصل بر ضرورت تدوین و تصویب قانون مالیات بر عایدی ثروت در مجلس یازدهم تاکید کرد و گفت: بانک ها باید با نظارت بر محل هزینه کرد تسهیلات زمینه رونق تولید را فراهم کنند.
کد خبر : 491447
download.jpg

حسین محمودی اصل کارشناس ارشد اقتصاد و کارآفرینی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به مولفه های پیش رو برای تحقق شعار سال، گفت:جهش تولید حرکتی است که به آن نیاز داریم و برای برون رفت از ابر چالش ها باید محقق شود اما در این راستا گام اول این است که نقدینگی به این سمت هدایت شود.


مشوق های لازم برای هدایت نقدینگی به سمت تولید نیاز است
وی با بیان اینکه ابزارهای مختلفی در مسیر هدایت نقدینگی های سرگردان وجود دارد، افزود:برای هدایت نقدینگی به سمت تولید نیازمند ارایه مشوق های لازم هستیم از این رو باید بدانیم زمانی نقدینگی به این سمت و سو حرکت خواهد کرد که فعالیت های تولیدی سودی بیشتر از سایر  بازارها داشته باشد.


این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مکانیزم پرسود بودن حوزه تولید برای هدایت نقدینگی تنها با نظام مالیاتی صحیح منجر به نتیجه خواهد شد، تصریح کرد: نظام مالیاتی کشور می تواند با اجرای قانون مالیات بر عایدی ثروت رفتارهای اقتصادی بنگاه های مختلف را تنظیم کند.


شفاف بودن نظام مالیاتی لازم است
محمودی اصل با بیان اینکه شفاف بودن سیستم های مالیاتی در حوزه شناسایی رفتارهای بنگاه های مختلف می تواند از حرکت های سوداگرانه و دلالی جلوگیری کند، افزود: باید نظام مالیاتی افرادی را که به سوداگری در بازار مشغول هستند مورد هدف قرار داده و آن ها را مشمول پرداخت مالیات های هنگفت کند.


وی با تاکید بر اینکه برای جهش تولید نقدینگی لازم است، تصریح کرد: برای تحقق شعار سال لازم است ابتدا مجلس یازدهم به تهیه و تصویب قانون مربوط به مالیات بر عایدی ثروت که همراه با تکمیل سامانه و سیستم شفاف حاوی فعالیت های سوداگری و دلالیاست اقدام شود.


محمودی اصل با اشاره به نقش بانک ها در تحقق شعار سال، گفت: تسهیلات بانکی باید تنها در اختیار تولید قرار گرفته و به عبارتی به نقطه هدف و نقطه اثر برسد به این معنی که ما بررسی کنیم که از ١٧ میلیون میلیون ریال تسهیلات داده شده چه میزان به واحد‌های تولیدی و تولید واقعی رسیده است.


وی ادامه داد: در حالت عادی و بدون ملاحظه کارشناسی نیز مشخص است که این منابع به بخش تولید نرسیده زیرا اگر این رقم هدایت شده بود مشکل اشتغال و کمبودهای بسیار در اقتصاد حل شده بود.


بانک ها به اهلیت سنجی در حوزه ارایه تسهیلات توجه کنند 
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در ارایه تسهیلات کلان بانکی در حوزه اهلیت سنجی و ارزیابی طرح های مختلف دچار مشکل هستیم، گفت:منابع از بانک ها به عنوان تسهیلات برای تولید اخذ شده و در جایی غیر از تولید و در بازارهای سوداگری هزینه شده که این خروج پول به این تسهیلات تولیدی و حضور آن در بازار سوداگری باعث رشد بی رویه تورم شده است.


محمودی اصل ادامه داد: افزایش تورم باعث تورم در تولید شده به عبارتی دیده شد که با وجود ١١ درصد کاهش تورم در بخش تولید در سال گذشته باز هم ٣۶ درصد تولید کشور دچار تورم  بود که این ناشی از منحرف شدن تسهیلات است.


وی با تاکید بر اینکه تسهیلات دهی بانک ها باید تا هزینه کرد در محل نیز مورد نظارت کافی قرار بگیرد، تصریح کرد:نظام بانکی باید در بخش تسهیلات با یک فرمت و پلتفرم جدید ورود کند تا منابع در جای خود و به طرح های توجیه دار اقتصادی تزریق شوند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب